best free html templates

POSTUROLOGIE


Is de studie van het posturaal regulatie systeem, zijn stabiliteit en zijn orientatie. Wist u dat het menselijk lichaam gebruik maakt van zijn ogen, zijn interne oor, zijn voeten, zijn proprioceptie en visceroceptie, om zich te orienteren in zijn omgeving.

De posturologie laat ons toe de slechte positie van het lichaam die chronische problemen veroorzaakt zoals: chronische hoofd pijn, lage rug pijn, verschillende instabiliteiten, tendinopathie,… te bestuderen en in het mogelijk te behandelen

De posturopodist heeft als doel de verschillende posturale stoornissen die de sensoren van het lichaam verstoort, te behandelen. Dit wordt natuurlijk vooraf gegaan van een posturaal bilan die de verstoorde sensoren zal opsporen. 

Als er een posturaal stoornis aanwezig is, zullen er klachten opduiken met een integratie van een nieuw corporeel schema dat het lichaam zal beschouwen als normaal. Ons lichaam zal dan gestoord functioneren en zal zich niet alleen terug in balans kunnen brengen. 

Het doel als podoturopodist is het herprogrameren van het posturaal systeem via de voet met behulp van een posturologische zool. 

Dit gebeurt allemaal in samenwerking met ander zorg beroepen zoals : artsen, kinesitherapeuten, osteopaten, ophtalmologen, orthoptisten.

De patient staat bij mij altijd centraal. Daarom bekijk ik het lichaam in zijn geheel en zal ik de best mogelijk behandeling voorstellen naar gelang de patient zijn pathologie en verwachtingen

Mathieu Quidousse

CURRICULUM

Adres 

Vagevuurstraat 19/1                    
8510 Marke (Kortrijk)                    


Contact

GSM : 0478 39 93 18
Email: info@podoloogkortrijk.be